Tampere
24 May, Friday
12° C

Proakatemian esseepankki

Berliinin reissu takanaKirjoittanut: Aliisa Räsänen - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

ITB messut

img_20190309_123951_burst002.jpg

Aiemmassa postauksessani kerroin, että olemme lähdössä Berliiniin opintomatkalle, ja nyt kerron mitä saimme reissusta irti.

Messut olivat valtavat niinkuin arvata saattoikin, halleja oli vaellettavaksi vaikka koko viikoksi, me kävimme messuilla kahtena päivänä.

Messut yleisesti olivat kelpomessut, ei mitään järisyttävää mutta ihan hyvät. Hauskaa messuissa oli se, että siellä oli ihmisiä ja yrityksiä kaikkialta maailmasta ja messuhalleja läpi kahlatessa tuntui kuin olisi matkustanut maailman ympäri, Arabiemiraateista – Karibialle hetkessä. Ruoka-alan ihmisenä ruuan huono saatavuus messuilla oli pettymys – varsinkin kun olin lukenut, että nälkäisenä ei tarvitse messuilla olla. Ei mekään nälkäisinä oltu, mutta olihan se sääli syödä mikropitsaan verrattavaa lättyä – onneksi muutoin matkalla ruoka oli loistavaa ja sitä oli oikein riittävästi 😀

Messuilla oli myös paljon seminaareja ja muun muassa pitchaus- kilpailu, jota kävimme seuraamassa. Oli mielenkiintoista huomata, kuinka iso ero hyvän ja huonon pitchaajan välillä on. Hyvä oli osannut poimia settiinsä vain olennaiset asiat ja selitti ne selkeästi ja ytimekkäästi – kehnompi taas oli yrittänyt tumpata kaiken mahdollisen informaation 3minuuttin joten yhdellä dialla oli tekstiä jo kahden esseepisteen verran. Lisäksi englanninkielen taidoissa oli paljon eroa ja kehnossa esityksessä ei voinut olla paikoin varma puhuuko hän espanjaa vai englantia – suu kävi tosi vilikkaan.

img_20190309_103252.jpg

Tarkoituksena oli ottaa kontaktia Aasia hallissa kiinalaisiin yrityksiin, esittää keitä olemme ja mistä tulemme, kysellä heidän toiminnastaan, yrittää verkostoitua ja saada mahdollisesti yhteystietoja Final Camp projektia silmällä pitäen.

Tavoitteenamme oli saada viisi kontaktia, mutta saimme lopulta kolme, messuilla oli valtavia yrityksiä ja yrityksiä oli edustamassa tietenkin vain messuesittelijä – kontaktin saaminen oli hankalaa.

Kiinalaiset yritykset ovat valtavia ja tekevät yhteistyötä pitkäjänteisesti yhteistyökumppaneidensa kanssa – siihen väliin on hankalaa päästä tekemään yksittäistä projektia, kun meillä yrityksenä ei ole näyttää mitään keskivertoa pienenpientä yritystä enempää. Toinen asia mikä saattoi vaikuttaa neuvottelu mahdollisuuksiimme negatiivisesti oli se, että olimme kaikki naisia – tasa-arvo, kun ei valittettavasti ole kaikkialla suomen tasolla (vaikka suomessakin töitä vielä riittää).

Lisäksi jututimme Visit Finlandin edustajaa ja kyselimme heiltä yhteistyömahdollisuuksia ja muutenkin kävimme heitä morjestamassa messujen keskellä.

Kontaktoimme saamamme yhtystiedot tällä viikolla, ja kerromme sovittuun tapaan hieman lisää itsestämme ja he pääsevät tutustumaan halutessaan materiaaliimme kaikessa rauhassa.

Messujen lisäksi tutustuimme paikalliseen kahvila- ja ravintolakulttuuriin sekä kiertelimme kaupungilla nähtävyyksiä katsellen.

Berliini oli mukava kaupunkiloma paikka – julkinen liikenne toimi moitteettomasti ja opasteet olivat idioottivarmat! Suosittelen!

 

Kuvat itse ottamia.

Julkaistu:

https://wordpress.com/post/hilloleuka.wordpress.com/83

Kommentoi