Tampere
19 May, Sunday
14° C

Proakatemian esseepankki

Armo projekti – Toive kestävämmästä maailmastaKirjoittanut: Maria Jussila - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Armo projekti

Armo projekti sai syntynsä kolmen ihmisen toiveesta rakentaa kestävämpää maailmaa. Nimensä Armo, se sai sanan merkityksistä myötätunto ja armollisuus. Armo on alusta, joka vastustaa pikamuotia ja massatuotantoa. Alustalla myydään pienten tuottajien tuotteita ympäri maailman ja sen tehtävä on yhdistää kyseiset tuottajat ja kuluttajan. Armo myy monenlaisia tuotteita vaatteista keramiikkaan ja muihin designtuotteisiin. Alustalla olevat tuotteet tulevat aina olemaan tarkkaan valittuja ja arvojemme mukaisia

 

Ongelmana reiluus

Pienillä tuottajilla ympäri maailman ei ole reilua mahdollisuutta päästä kansainvälisille markkinoille. Siihen löytyy monia syitä, kuten epäreilu korvaus tehdystä työstä, massatuotanto, suuret toimijat, jotka hallitsevat maailman markkinoita ja kanavien puute. Sillä on myös seurauksia, kuten köyhyys ja kuihtuvat yhteisöt. Tämän me aiomme korjata.

 

Pienet tuottajat ja heidän yhteisönsä

Alustallamme haluamme antaa pienille tuottajille mahdollisuuden päästä kansainvälisille markkinoille. Armo tukee reilua kauppaa ja näin ollen maksamme tuottajille asianmukaisen ja oikeudellisen korvauksen heidän tuotteistaan. Haluamme toiminnalla suosia tuottajia erityisesti pienistä ja kehittyvistä yhteisöistä, pistäen rahamme kiertoon heidän yhteisöihinsä. Armo ei siis ole hyväntekeväisyysjärjestö vaan yritys, joka haluaa toimia, kuten kaikkien yrityksien tulisi. Maailmassa on jo paljon tuotteita emmekä koe tarvetta tuottaa niitä itse lisää. Mieluummin etsimme tuotteita ympäri maailman, joita arvostamme, ja joiden takana haluamme seistä. Kansainvälisiä markkinoita hallitsevat suuret yritykset, jotka vielä ontuvat vastuullisuuden ja eettisyyden saroilla. Haluamme tulevaisuudessa toimia heille suunnannäyttäjänä sekä kilpailijana.

 

Vastuullisuus ja massatuotanto

Vaatetusala tarvitsee muutosta, juuri siksi me haluamme olla alalla toimijana, joka tukee hidasta muotia. Hidas muoti on pikamuodin vastakohta. Pikamuotia massatuotetaan kokoajan nopeammin ja tuotetut vaatteet palvelevat kokoajan vaihtuvia trendejä. Hitaan muodin tuotantoprosessi on, kuten sanoista voi päätellä hitaampi. Hitaan muodin tuotteet pyrkivät myös olemaan huomattavasti kestävämpiä ja ajattomampia kuin pikamuodin. Armolle yksi vastuullisuuden periaate on massatuotannon vastustaminen. Tästä syystä yksikään Armon yksikään tuote ei tule olemaan massatuotettu ja suuriosa ovat täysin käsin tehtyjä.

 

Tuotteemme

Tulevaisuudessa tuotevalikoimamme tulee kattamaan erilaisia tuotteita, kuten vaatteita, koruja, keramiikkaa ja muita designtuotteita. Tulemme etsimään tuotteita ja niiden tuottajia monista eri maista. Ensimmäiset tuotteemme tulevat Otavalon kaupungista Ecuadorista. Tuotteet ovat alpakasta valmistetut huivit ja kivestä tehdyt rannekorut. Tuotteidemme valinnalla haluamme tukea Ecuadorin alkuperäiskansoja, joille alpakan villa ja alpakka tuotteet ovat osa tärkeää liiketoimintaa, josta saatu raha tukee heidän lisäkseen myös heidän yhteisöään.

 

Arvot

Meille liiketoiminnassamme Armon arvot ovat erityisen tärkeät, ja ne toimivat meille kaiken tekemisemme suuntaviivoina. Ensimmäinen arvomme on myötätunto. Koemme, että myötätunto ja myötätunnollisuus on tärkeää huomioida toiminnassamme toisiamme, tuottajiamme, asiakkaitamme ja ennen kaikkea maailmaa kohtaan. Toinen arvomme on reiluus, joka näkyy erityisesti pyrkimyksessämme tukea reilua kauppaa ympäri maailman, mutta se on meille myös tuottajiemme lisäksi olennaista toistemme ja asiakkaidemme kohdalla. Viimeinen arvomme on rehellisyys. Rehellisyys sekä läpinäkyvyys on toimintamme elinehto ja sillä haluamme näyttää, että olemme toistemme, tuottajiemme ja asiakkaidemme luottamuksen arvoisia.

 

Toiveemme

Toiveemme on, että onnistumme kehittämään erityisesti vaatetusalaa vastuullisemmaksi, reilummaksi ja eettisemmäksi. Näin haluamme olla mukana rakentamassa kestävämpää maailmaa. Mutta ennen kaikkea haluamme myös, inspiroida ihmisiä mukaamme rakentamaan tätä maailmaa.

Kommentoi