Tampere
29 May, Wednesday
20° C

Proakatemian esseepankki

AlumniviikkoKirjoittanut: Jesse Järvensivu - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Alumniviikon ajankohta oli täydellinen. Syksyn opintojen ollessa puolessa välissä, oli oikein hyvä aika rikkoa hieman rutiinia ja olla pajoissa muiden, kuin omien tiimiläisten kesken. Syksy on edennyt niin vauhdilla, että syysloma tuli oikein yllätyksenä: ”Mitä joko se on syysloma? ”. Syysloma tuli kyllä tarpeeseen. Taitekohta kesän ja syksyn välissä on itselle aina jotenkin pysäyttävä hetki. Miettii kenties ensimmäisen kerran kuluvaa vuotta ja sen aikana tapahtuneita asioita. Iltojen pimetessä on hyvää aikaa miettien onnistumisia, sekä epäonnistumisia. Syksyllä iskee myös vasten kasvoja se tosiasia, että kuluvaa vuotta on jo takana enemmän, kun mitä edessä siintää. Kurssia on mahdollista muuttaa ja asioiden painoarvoa hienosäätää.

 

Henkilökohtaisesti pidin suuresti siitä, että syyslomaa edeltävä viikko oli valittu alumniviikoksi. Ajankohta ei olisi voinut olla parempi. Ainoa asia, mikä tässä kohtaa harmittaa on se, että en ehtinyt osallistumaan kuin kahteen pajaan viikon aikana. Vaikkakin oman tiimin kesken on mielenkiintoista jakaa kyseinen oppimistilanne, on muiden tiimien jäsenten ja valmentajien ajatuksia ja tarinoita mukava päästä kuulemaan. Varsinkin nyt, kun ensimmäinen opiskeluvuosi meni täysin etänä ja kosketus tiimin ulkopuolisiin tahoihin jäi vähintäänkin kädenlämpöiseksi. Itse elän täysin ihmisistä ja ihmisille. Tästä syystä koin saavani aivan erityisellä tavalla virtaa pajoista, joissa olin osallisena. Omalla porukalla sitä kangistuu nopeasti noudattamaan samaa kaavaa ja ajautuu putkinäköön. Uskonkin, että myös moni muu sai alumniviikosta ja pajojen toteutustavoista uusia ideoita, tai vähintäänkin kehityskelpoisia ajatuksia tulevaa varten.

 

Ristipölyttäminen ylipäätään on oivallinen tapa tutustua muihin tiimeihin, tiimien projekteihin, kulttuuriin ja toimintamalleihin. Unohtamatta myös tutustumista muiden tiimien valmentajiin, heidän ajatusmaailmaansa ja toimintatapoihin. On hienoa päästä seuraamaan ja kuulemaan tiimien tilanteista ja syy- ja seuraussuhteista, että kuinka tähän pisteeseen on päädytty, tai kuinka mistäkin tilanteesta on selvitty. Väitänkin, että tiimit ovat eräänlaisia peilikuvia toisistaan. Samoja asioita tapahtuu eri tiiimeissä, mutta eri järjestyksessä ja eri aikaan. Monta kertaa alumniviikon pajoissa toistuivat sanat: kuulostaa ihan meidän tiimiltä tai, että meillä oli vastaava tilanne silloin vuonna tämä ja tämä. Hienoa keskustelua ja hienoja ihmisiä.

 

Tulevaisuudessa odotan suuresti sitä, että rohkeasti käymme muiden tiimien pajoissa mukana ja kerrytämme täten osaamista myös sitä kautta. Uskon, että voimme oppia toisiltamme paljon. On hyvä ajoittain rikkoa putkinäkö ja miettiä, että voiko tämän tehdä jollain toisella tapaa. En tarkoita, että jokaista asiaa täytyisi olla muuttamassa, mutta uusien ärsykkeiden kautta on helppoa lisätä mielenkiintoa ja luoda jotain uutta tutun ja turvallisen arjen ympärille. Lähdetäänkin yhdessä kohti tulevaa ja katsotaan mitä sieltä tulee.

Kommentoi