Tampere
18 May, Saturday
18° C

Proakatemian esseepankki

Älä lue tätäKirjoittanut: Samuli Viitanen - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Jaa et sitten totellut otsikon kehotusta. No ei se mitään nyt pääset lukemaan huonoa esseetä. En ole ikinä ollut hyvä kirjoittaja ja tyhjä paperi tai Word-tiedosto lamaannuttaa. Minulla on paljon ideoita mistä kirjoittaa, mutta en saa ajatuksia paperille. En tiennyt yhtään mistä kirjoittaisin, joten kirjoitan siitä, että minun on vaikea kirjoittaa. Minua jännittää paljon, tämä on ensimmäinen kerta, kun ihmiset pääsevät lukemaan jotain mikä on minun ainutlaatuisen hieman oudon pääkoppani tuotoksia. Olen menneisyydessä saanut delegoitua esseet ja raportit muiden kirjoitettavaksi, kun itse olen ollut ideoimassa, mutta nyt on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja opetella kirjoittamaan. Kun pohdin miksi olen niin huono kirjoittamaan niin muutama asia tulee mieleen. Ylä-asteella olin hieman vilkas ja taitava vastuun välttelijä, siis koulussa. Esimerkiksi ysiluokalla olin yhdellä äidinkielen tunnilla.  Kävin maanrakennuspuolen ammattikoulun, siellä ei varsinaisesti keskitytty kirjoitustaitoon. Minun ei ole työurani aikana tarvinnut juurikaan kirjoitella sähköposteja tai mitään muutakaan, asiat on hoidettu puhelimella. Toivon, että kirjoitustaitoni paranee, mutta jotta kirjoitustaito parantuu, tarvitsee kirjoittaa mikä taas on ärsyttävää.  Jos sinulla arvon lukija on ollut samanlaisia ongelmia, niin vinkkejä otetaan vastaan, mielellään suullisena eli jos näet käytävällä, niin vetäise hihasta. Ja jos minulla on hihaton paita, vedä tukasta.

Kommentit
 • Aleksi Kolunsarka

  Et ole Samuli yksin asian kanssa! Kyllä se kirjoittaminen siitä hetki hetkeltä lähtee kehittymään, kun uskaltaa antaa mahdollisuuden. Hyvä tapa oppia on ottaa kavereita ympärille, kirjoita esim. kahden vähän kokeneemman kirjoittajan kanssa essee. Noin pääsette oppimaan toinen toisiltanne ja eikä mailaakaan tuu puristettuu samalla tavalla ! Tsemppiä Samuli !

  31.3.2022
 • Tuomas Kuusisto

  Hyvä essee. Olisin lukenut mielelläni enemmänkin tätä vähän persoonallisempaa tuotosta.
  Esseessä on erinomainen lukijan ääni.

  2.4.2022
 • Erika Niemi

  Tämä oli oikein hyvä essee! Komppaan Tuomasta, olisin myös mieluusti lukenut tätä ihanaa persoonallista teksitä pidempää. Älä Samuli pelkää tuoda teksteissä valloittavan ihanaa persoonallisuutta esiin, se tekee teksistä mukavaa luettavaa.

  4.5.2022
Kommentoi