Tampere
18 May, Saturday
16° C

Proakatemian esseepankki

Akatemia VeikkoKirjoittanut: Veikko Airas - tiimistä FLIP Solutions.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

FLIP. Se ensimmäinen enkkutiimi. Vuosikertansa ainutta laatuaan. Flipin matka lähti voimakkaalla honeymoonilla. Ainakin minun perspektiivistä. Kaikki ihmiset akatemialla olivat siistejä ja kaikki oli siistiä. Innokas Veikko auktoriteettisella asenteella hiukset blondiksi värjättynä oli vihdoin löytänyt sijansa. Ah täällä tavoittaisin kaikki unelmani ja saisin uusia ystäviä. Tämä toteutuikin, sain uusia ystäviä ja tein projekteja mitä en ikinä olisi voinut ennen akatemiaa ajatellakkaan. Olen saanut juuri ne asiat mitä toivoinkin akatemialta. Ponnahdusalustan tulevaisuuteen. Enkä polttanut itseäni loppuun! Vaikka muutama vittusaatana taisi päästäkkin, loppujen lopuksi kaikesta selvittiin. Mitä ajattelen matkastani nyt?

 

Veikko. Veikko ei ehkä ollut se kaikkein tarkin ja epämiellyttäviä asioita suorittava kaveri. Veikko oli paljon näkyvillä mutta sai tiimiltään välillä pitkääkin ruoskaa. Ihan syystäkin. Siitä huolimatta Veikko pysyttelee aina mukana vaikka se vaatii vähän roikkumista. En niin helposti päästä irti. Olen toiminut 1,5 vuotta meidän Bl:nä siitä puolivuotta Ellan kanssa ja sitten toinen aikuisten oikeasti BL:llän roolissa ja viimeinen puoliska enemmänkin kontakti henkilönä. Olen ollut myös Hallituksen puheejohtajana noin 1,5 vuotta se ei kummosia vaadi. Olen viimeisen aikani harjoitellut vain olemaan vero.fi pro ja hoitamaan Hallituksen kokous kutsut ajallaan. Nyt tietenkin Osuuskuntaamme alasajaessa voipi tulla vähän enempi hommia.

 

Olin vuoden 21´ alusta saakka viiskakkonen oy:ssä. Viiskakkonen on sekopäisten yrittäjä poikien ryhmä joilta ei vauhdikkaat tilanteet loppuneet kesken jumalauta että muute tehtii poikien kanssa hommia. Mietin välillä miten ihmeessä olen selvinnyt. Viiskakkonen toi unohtumattomia muistoja ja minun mielestä hienoja meriittejä Kolu teki punnerruksia jääsaunan edessä MTV 3:ssa ja poijjaat istui pellit paljaana kauppalehdessä. Sitten olihan se ensi askel yrittäjyyteen. Jääsaunasta ei saatu kunnon tuntipalkaa niin piti miettiä peliliikkeitä. Saunakeitaalle ei tullut asiakkaita niin piti miettiä peliliikkeitä. Rauhaniemellä on valmis arvostettu brändi ja heidän kanssa piti tehdä peliliikkeitä. Eri ympäristöt vaativat muuttumista ja peliliikkeitä. Kuten googlen perustajat sanoivat tärkeintä ei ole koko vaan nopeus.

<

KUVA: Timo Marttila, Kauppalehti, 2021.

Työskennellessä Viiskakkosella ehkä jossain kohtaa kyynistyin yrittäjyyttä kohtaan. Meillä oli koulu ja painin koulun kanssa henkisesti niin paljon että päätin keskittyä kunnolla siihen että pääsisin koulusta ajallaan. Minulle kun multipasking ei ole se piece of cake. Muidenkin kannattaisi miettiä tätä :). Ajattelin että nyt kun kerta ollaan vielä se 20 pinnassa oleva nuori niin haluan koittaa miltä tuntuu kun annan effortia akatemialle. Olin BL:nnä olin hostina erillaisissa tapahtumissa kuten gaalassa, kevätkarkeloissa ja projektorissa. Olin myös kääpätiimissä ja tuutorina eli on sitä tullu touhattua. Tämän kautta muodostin itselleni akatemia minän ja sen kautta sain lisää sen kaltaisia mahdllisuuksia kuten minua kysyttiin monesti hostaamaan tapahtumia. Huomasin että minä osaan tehdä sitä. joten 24h haasteessa esimekiksi olin sitten pitsaamassa.

 

Flip taas opetti aivan erillaisia asioita. Flipissä sen 3 vuoden aikana oli vain yksi ryhmä jonka kemiat synkkasivat niin että siitä sai projektin tehtyä Hekumu. Muuten Flip on pitkälti pyörinyt itsenäisillä projekteilla muutamaa projektia lukuunottamatta. Se on asia josta olen välillä potenut huonoa oloa johtuen todennäköisesti siitä että minä olen myös muiden tiimien kanssa niin aktiivisesti läsnä että sitä tulee helposti vertailtua sitten. Muttakun ei onnaa niin ei onnaa. Tästä syystä Final Camp oli erityisen tärkeä minulle koska me yhden veroisesti muiden tavoin saatiin toimeksi anto ja menimme ulkomaille. Tehtiin toimeksianto tiiminä ja saimme hyvää palautetta. Tämän kruunasi vielä meidän 5 arvosana 24h haasteesta. Todistimme että kyllä nämä hommat meiltäkin hoituu. Flip on kehittynyt matkansa se matka on ollut 0.5 soraa jonka päällä olemme kävelleet paljain jaloin. meidän tiimistä taisi lähteä melkein puolet verrattuna aloitukseen ja se on syönyt meidän tiimin sisäistä luottamusta. Myös ihmiset ovat hyvin erillaisia erillaisine toimintatapoineen tähän päälle vielä kieli joka ei ole äidinkieli joten ristiriitoja riitti.

 

Henkilökohtaisesti proakatemia toi minulle suurta kehitystä. Olemme keskustelleet tästä myös valmentajani kanssa. Opin olemaan kärsivällisempi ja pitää hermot kurissa tilanteessa kuin tilanteessa. Opin johtamaan ja näkemään isoa kuvaa. En olisi aiemmin uskaltanut perustaa yritystä joten tämä oli täydellinen potku Veikon persauksille. Opin miten tiimityöskentely toimii lukuisissa erillaisissa haasteissa ja kursseissa johon osallistuin. Englannin kielestä on tullut hyvin luontaista käyttää. Ja sain jopa kuukauden essee palkinnon sekä rohkean projektin palkinnon! Proakatemia oli todella tärkeä ja merkityksellinen osa minun kehitystäni se auttoi minua oppimaan ja opetti oppimaan. Koen että moni ei saa näin suurta ponnahduslautaa heidän koulustaan kuten me täällä proakatemialla.

 

Artikkelikuva: Kamil Wojcik

Kommentoi