Tampere
26 May, Sunday
13° C

Proakatemian esseepankki

AJATUKSIA OPPIMISTIIMISTÄ JA OPPIMISESTA PROAKATEMIALLAKirjoittanut: Susanna Kankaanpää - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiiminä olemme paljon puhuneet siitä, kuinka haluamme teoriaa enemmän ja tarvitsemme jonkinlaista jämäkkyyttä sekä suunnitelmallisuutta toimintaamme siinä määrin, ettei se kuitenkaan syö luovuutta tekemisestämme. Teimme mielestäni hyvän lisäyksen tähän syksyyn luomalla oppimistiimin, johon itsekin kuulun. Koen, että oppimistiimi on oppimisemme jonkinlainen runko/perusta, jolla haluamme saada selkeyttä tekemiseemme ja joka ohjaa oikeaan suuntaan oppimisen kannalta. Uskon, että näin saamme paljon enemmän yllä mainittuja asioita toteen, mutta se vaatii jokaisen tiimiläisemme sitoutumista ja panosta.

Tiiminä meidän tulisi kuitenkin muistaa se, että jokaisen oma oppiminen on itsensä vastuulla ja tiimin yhteinen oppiminen on meidän kaikkien vastuulla. Jokaisen meistä on siis otettava vastuuta siitä, että saamme haluttua teoriaa enemmän, joka vaatii paljon kirjojen lukemista, itsenäistä tiedon hankkimista eri asioista sekä ennen kaikkea sisäistä motivaatiota ja halua oppia uusia asioita. Proakatemialla mielestäni sorrutaan turhan usein siihen ajatteluun, kuinka täältä ”ei saada” teoriaa, vaikka moni toivottavasti tiedostaa, että meille annettu vapaus vaatii vastuun ottamista. Tässä tullaan taas siihen yksilön sekä tiimin vastuuseen hankkia teoriaa itse, koska meille ei anneta kaikkea suoraan tarjottimella nenän eteen, eikä meillä ole niin selkeitä raameja mitä noudattaa niin kuin esimerkiksi perus tradenomitutkinnossa. Mielestäni jutun juju sekä hienous piilee juuri siinä, että voimme itse vaikuttaa siihen mitä haluamme oppia ja miten.

Loimme Empirialle syksylle sekä tulevaisuutta ajatellen pajakalenterin, jolla pyrimme saamaan selkeyttä siihen mistä aiheista haluamme oppia ja mistä aiheista tarvitsemme teoriaa. Tämän avulla pystymme myös ennakoimaan tulevia pajoja mm. paremmilla ennakkotehtävillä ja ihmiset pystyvät perehtymään sekä hankkimaan tietoa eri aiheista ennen niiden läpikäyntiä ja näin ollen pystymme syventymään aiheisiin paremmin. Syksyn alussa pidimme myös oppimissuunnitelma pajan, jossa kävimme läpi yhdessä aiheita, joita tiimimme haluaa ja tarvitsee, sisällöllisistä asioista rakenteellisiin asioihin sekä heitimme ilmoille ajatuksen siitä, miten loisimme mielenpainuvan ja opettavaisen pajan. Sen myötä nousi hyvin esille kehityskohteitamme ja eri ihmisten tarpeita siitä, miten jokainen oppii eri tavoin. Meistä jokainen pajan pitäjänä varmasti sai hyviä vinkkejä, minkälaisia pajoja tiimimme tarvitsee, missä meidän pitäisi kehittyä ja mistä oikeasti haluamme oppia.

Oppimistiiminä vielä etsimme paikkaamme ja tapaamme toimia, se tulee varmasti vielä muokkaantumaan, mutta olemme pyrkineet luomaan jonkinlaisia omia raameja tiimillemme. Toivomme näillä muutoksilla olevan hyviä ja eteenpäin vieviä vaikutuksia. Oppimistiimme matka on vasta alkanut, mutta suunta tuntuu olevan oikea, toivottavasti se vie meidän tiimimme uusiin svääreihin!

Kommentoi