Tampere
24 May, Friday
12° C

Proakatemian esseepankki

Ajattele isosti Arnoldin ja Veikon mietteetKirjoittanut: Veikko Airas - tiimistä FLIP Solutions.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Ajattele isosti 7 oppia menestymiseen
Arnold Schwarzenegger
Esseen arvioitu lukuaika on 4 minuuttia.

Ajattele isosti.

Luin Arnold Schwarzeneggerin kirjan koska sen kuvaus resonoin minun nykyisen tilanteen kanssa. Olen samaan aikaan jotakuinkin jäljillä mutta minusta tuntuu että olen hukassa samaan aikaan. Perusta nykyisellä elämällä on opiskelussa ja juuri kun minusta tuntui siltä että opin jotakuinkin tekemään koulussa oppimani asiat se loppuu.

 

Isosti ajattelu

Samaistuin tietyillä tavoilla Arnoldiin. Hän kertoi kirjassaan että kun hän oli pieni USA viehätti ja kiinnosti häntä kovasti. Suuruus viehätti häntä. Hän oli itse pienestä kylästä Itävallasta kotoisin mutta halusi muuttaa pois Usahan hän halusi tavoitella jotain suurempaa. Minä kun olin omalla kotipaikkakunnallani aina kun kävin isommassa kaupungissa ja erityisesti helsingissä ja ulkomailla jokin kutkutti minua. Kaikki oli viehättävää ja olin aivan häkeltynyt näkemistäni asioista. Vieläkin kun olen ollut jonkun 30 kertaa lentokoneessa olen kuin pikkulapsi. Olen aiana halunnut muuttaa ulkomaille ja minulla on edelleen sellainen fiilis.

 

Myös haave työskennellä autojen parissa on ollut aina mielessäni. Haaveilin siitä niin pienestä saakka kuin vain muistan minulla on ollut satojen Hot wheels autojen kokoelma pienestä saakka ja isona poikana minulla on ollut auto ja halli paikka missä olen sitä rakentanut. En ole ikinä kohdannut mitään niin kiinnostavaa elämässäni niin hullulta kuin se kuulostaa.

 

Kirjan alussa Arnold puhuu visiosta paljon niinkuin suurin osa menestys kirjojen kirjoittajista. Hän puhuu siitä että se on ensin laaja ja kristallisoituu ajan myötä. Minulla haaveet ovat käyneet vaikka missä. Jossain kohtaa halusin rauhanturvaajaksi, jossain kohtaa pilotiksi, jossain kohtaa olin ihan varma että minusta tulee toimitusjohtaja. Toimitus johtaja minusta voi tulla mutta kaksi ensimmäistä on jo kuopattu. Olen ruvennut keskittämään ajatuksiani mutta huomasin jossain kohtaa noin vuosi sitten tarkalleen että olen tinkinyt unelmistani. Tämä on yksi syistä nyt miksi olen vähän hukassa. Etenen mutta mietin samalla miten voin maksimoida menestykseni. Olen huolissani että riittääkö minulla rahkeet niinkuin varmasti kaikki. Siispä tällähetkellä minulla ei ole niin tarkkaa visiota kuin minulla on muutamia kertoja ollut jo. Minun mielestä se on hyvä. Nyt minut pistetään ulos koulusta ja minun on pakko ruveta keksimään koska tiedän että termostaattini ei siedä mennä tekemään hommia takaisin raksalle. Siellä minun persoonani ei pääsisi loistamaan.

 

Kiire.

Minulla on ollut kiire koko akatemian ajan. Olen tehnyt liian monta asiaa kerrallaa. Multipasking niinkuin aikaisemmassa esseessäni kirjoitin. Arnold sanoo että kiire on paskan jauhantaa. Niinhän se on ja kyllä se vähän kolahti kun teidän että teen ja olen tehnyt asioita arjessani mitkä eivät varmasti ole olleet sillä hetkellä relevantteja oikeasti tärkeisiin asioihin. Nyt olen pitänyt Insagramin ja muut hilpetöörit pois puhelimestani ja tänään poistin lempi pelini pleikkarista otin töpselin irti seinästä ja laitoin sen kaapin pohjalle PERKELE. Minulla on tarkkavaisuus häriö joissa monesti höpötän näissä reflektoinnessa ja sen ehkäpä pahin ominaisuus on se että olen kovin herkkä riippuvuuksille. Minun onnekseni riippuvuuteni koskee näitä elektronisia laitteita ja sosiaalisia tilanteita eikä esimerkiksi päihteitä. Mutta se näkyy niin että minulle on hyvin vaikea keskittyä epämukaviin asioihin jos minulla on optio valita epämiellytävän tehtävän ja jonkun näistä “riippuvuuksien” välillä. Sen takia minä olen yleinen näky jossain Tampereen kahvilassa jossa minulla ei ole optiota vain pelailla tai näprätä kännykkää, jälkimmäinen onnistuisi mutta näyttäisin ihan hölmöltä jos vain näpräisin kännykkää kun läppäri on edessä auki. Update eli tästä Instagramin, muun hilpetöörin ja pleikkarin seinästä irti ottamisesta on nyt 3 päivää on ollut aika mukavaa. Minulle tuli TYLSÄÄ!! Sitä ei tatahdu tarpeeksi nykyään. Jonkun tutkimuksen mukaan Ihmiset ovat vähemmän ja vähemmän luovia koska heille ei tule ikinä tylsää eikä ajatus pääse ikinä laukkaamaan.  Kävin salilla ja kuuntelin tätä kirjaa samalla koin jonkinlaista rauhallisuutta vaikka puserran näitä esseitä ihan hirveetä kyytiä yhteen. Iso suositus tälle ELI kaikki paska pois puhelimesta IG, YT, FACE, Snäp, TikTok. Wappi pitää jäädä valitettavasti että ihmiset tietää. että oon elossa vielä. Ja se pleikkari pois kans! Nii mitäs sitte tapahtuu viikon jälkeen aivot alkaa huomaamaan että se haluaa dopamiinia jostain muusta asiasta ja haluaa sitä isää. En tiedä onko tämä vain legendaa mutta 21 päivän jälkeen olisi pitänyt muodostua uusi rutiini. Let´s see miten tämä menee. Tästä en voi teille updatea tehdä valitettavasti kun olen toivon mukaan valmistunut sillon :D.

 

Vision kirkastaminen.

Aattelinkin sitten kirkastaa tässä sitten minun visiotani.

minun visio on siis työskennellä auto-alalla. Olen tällähetkellä töissä Polestarille joka tuo minulle tärkeää kokemusta tulevia työ mahdollisuuksiani varten. Olen ajatellut että auton rakentelu vapaa ajaltani tippuu ensi keväänä pois. Koen että voin saada vapaa ajallani enemmän asioita tehtyä kun minun ei tarvi ressata siitä autosta vaikka se on kovin rakas minulle. Ok. Mitäs sitten. Käyn säännöllisesti autotapahtumissa ja olen organisoimisessa joskus mukana tästä isona esimerkkinä Speed Hooked ja Ultrace joissa olen työskennellyt viimeisen parin vuoden aikana. Koen että ne ovat olleet todella tärkeitä minulle olen tavannut upeita ihmisiä ja saanut aitoja verkostoja niitä. Tein myös opinnäytetyöni tästä aiheesta. Voi voi sentään se olikin haastavaa. Minulla ei siis tällähetkellä ole mitään hajua minkä numeron siitä saan mutta minä haluan vain päästä nyt läpi koska se projekti venähti niin paljon annoin silti kaikkeni sen työn eteen. Se oppari kuitenkin syvensi minun tietotaitoani huomattavasti ja kykenen keskustelemaan aiheesta ammattimaisesti nyt. Olen nyt tutkinut markkinaa josta olen kiinnostunut joten saan uutta tuoretta kulmaa alalle jolle olen menossa. No mihis minä nyt sitten tähtään? Tähtään siihen että noin 3 vuoden päästä olisin jonkun automerkin tapahtuma vastaavana. Järjestäisin tapahtumia ympäri maailman ja budjetoisin tulevaa tapahtuma vuotta. Se kuulostaa todella siistiltä minulle. Minulla on myös pitkän ajan haave omasta auto ohjelmasta mutta minulla on vaikea hahmottaa mistä alottaisin. Ajattelin laittaa Arnoldille sähköpostia ja kysyä vinkkiä. 🙂 Haluan siis kiertää maailman eri auto yhteisöjä ja kertoa siitä kaikesta mitä autokulttuuriin kuuluu. Mikä siitä tekee ihmisille niin tärkeän. Minulla on jo maat mielessä nyt ei tarvittaisi kuin joku virma joka sen tuottasi, rahaa ja joku valokuvaaja. Kyllä minä jotain keksin.

 

Iso osa kirjassa mistä Arnold puhuu on myyminen. Ensin sinun pitää myydä idea itsellesi sitten muille. Hän markkinoi kehonrakennusta amerikoissa minun pitää alkaa markkinoimaan autoharrastamista. Olen hyvin nöyrä kun tullaan asioihin mitä tehdään olen innoissani siitä mutta en tuo sitä aina ensimmäsenä esille. Joskus vasta, kun ihminen päätyy minun instaan niin ne on silleen okeii dis guy doesn´t know anything else than these things on four wheels 😀 En tiedä mihin se juurtaa ehkä se on minun renki ajatus malli jonka olen vanhemmiltani saanut. Ei pidetä suurta mekkalaa itsestään. Nyt minun pitää ryhdistäytyä laittaa rinta rottingille ja olla ylpeä ja selkeä siitä mitä edustan, myydä sitä. Jotta saan myös muita innostumaan minun jutuista minun pitää näyttää sitä. Läheiset ihmiset huomaavat innokkuuteni ihan varmasti mutta myös sellaisten jotka tapaavat minut pitää huomata se.

 

Mutta hei sen pituinen se kiitos paljon että luit tänne asti laitahan minulle mietteitäsi jos joku jäi miettimään nii nakataan ne pleikkarit yhessä sinne kaapin pohjalle!

-Friendly neighborhood Veikkoman.

 

Lähde

Ajattele isosti 7 oppia menestymiseen. Arnold Schwarzenegger.

Kommentoi