Tampere
24 Jun, Monday
18° C

Proakatemian esseepankki

7 Ominaisuutta, jotka vievät sinut eteenpäinKirjoittanut: Svetlana Staaf - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Akateeminen essee / 3 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Unlimited power
Anthony Robbins
Esseen arvioitu lukuaika on 4 minuuttia.

Soluessee

Svetlana Staaf ja Irina Klimova

 

Anthony Robbins sanoo, että ihminen pystyy mihin vain, jos tunnistaa itseessään 7 ominaisuutta, ja pysyy kayttämään niitä tietyllä tavalla, kuin monet muut menestyneet ihmiset. Hän on itse hyvä esimerkki siitä.

Kirjassa ”Unlimited power” Anthony auttaa meitä muuttamaan elämäämme paremmaksi. Kehittämällä itseään, ja oppimalla luomaan itsellemme unelmia ja tavoitteita, pystymme saavuttamaan elämässäni mitä vain.

Pidän itseäni Robbinsonin oppilaana. Haluan testata itseäni ja todistaa, että kaikki on mahdollista! Onko kaikki nämä opit huhuja vai totta, se selviää muutaman vuoden päästä. Mutta olen tähänkin päivään menneessä tyytyväinen omaan asenteeseen ja saavutuksiin. Olen saanut hyviä ja tärkeitä työkaluja, ja haluaisin jakaa niitä teille.

 

  1. Intohimo

Oletteko te koskaan ajatelleet, mikä voima saa ihmistä heräämään aamu kuudelta joka päivä ja tekemään töitä iltaan asti, koska hän unohti, että väsyttää?

Intohimo on synnynnäinen tarve johonkin. Se tarve on niin valtava, etten välttämättä osaisin itse heti sanoa, mistä se tulee. Meillä kaikilla se on luultavasti eri, mutta tunnistamalla intohimoasi, pystyt löytämään elämäsi tarkoituksen ja sellaisen työn, josta oikeasti tykkäät. Se on polttoaine, joka antaa energiaa mennä joka päivä eteenpäin. (Anthony Robbins 1987, luku 1)

Minä tunnistin omia intohimoja, ja tiedän nyt mihin suuntaan pitää mennä ja miksi!

 

  1. Usko

”Olet juuri sellainen, mihin sinä uskot” – kuulitte varmasti tämän lauseen monta kertaa, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

Meidän uskomme on valtava voima, joka määrittää meidän todellisuuden tai rajoittaa sitä. Jos sinä haluat saavuttaa elämässäsi jotain, muttei oikeasti usko, että se on mahdollista, tuskin saat sitä koskaan. (Anthony Robbins 1987, luku 1)

Itselläni on vahva usko, että minä oikeasti pystyn ja saan! Tavallisen ihmisen elämä ei ole minua varten. Olen valmis käyttämään kaikkia maailman työkaluja saadakseni sitä. Pois kaikki rajat ja vanhat vakaumukset! Ja vaikka olen ihan tavallinen tyttö, minä lupaan itselle, että pystyn, jos vain haluan ja uskon siihen.

Usko lähettää käskyjä aivoillemme, jotka myöhemmin muuttuu tekemiseksi.

 

  1. Strategia

Robinsonin  mielestä, jos sinulla on intohimoa ja uskoa, se ei kuitenkaan riitä menestykseen. Strategia on oikea reitti. Eli jos sinulla on määränpää ja usko itseesi, sinun täytyy löytää sen oikean tien, joka vie sinut oikeaan paikkaan. (Anthony Robbins 1987, luku 1)

Olen ennen lukenut paljon erilaisia tutkimuksia ja dokumentteja, ja aika monissa puhutaan siitä, että jos sinä näet omassa päässä tarkan tavoitteen, reitti myös kirkastuu. Kun minä kysyin useilta ihmisilta, miksi he eivät tee mitään, vaikka haluja ja toiveita on paljon, he vastaavat minulle kysymyksenä – ”Ai, no mitä mä voisin tehdä?”. Useasti heidän intohimo ei ole tunnistettu, ja puoli elämää menee huonoimpiin kokemuksiin. Olen sitä mieltä, että jos sinä oikeasti löydät sen, mistä tykkäät ja mitä haluat tehdä, sinun aivosi löytävät oikean reitin puolestasi.

 

  1. Omat arvot

Yksi vahvimmista motivaattoreista on omat arvot, joiden ansiosta ihminen tekee valintansa alitajuisesti, mikä tarkoittaa sitä, että hän voi tehdä askeleita kohti omaa tavoitetta jopa tietämättä siitä. Arvot ihan kuin asettavat kaiken huomion tiettyyn asiaan, johon kaikki teot sekä valinnat perustuvat. Esimerkiksi ihminen, jonka arvojen kärkikohdassa on korkea status omassa yhteisössä, hyvin todennäköisesti elämällä pelkällä opintotuella käyttää jo hienoja merkkivaatteita ja maanantaisin käy kahvila-aamiaisilla. Hänellä alussa ollut sen enempää rahaa kuin toisella opiskelijalla, mutta juuri prioriteetit ratkaisevat sen, miltä kyseisen henkilön elämä näyttää. Sellainen ihminen voi tinkiä esimerkiksi omasta vapaa-ajasta, johon hän ottaa iltatöitä, jotta myöhemmin olisi varaa uuteen villakangastakkiin. Tai hän asuu pienessä ja edullisessa opiskelija-asunnossa kaukana keskustasta, koska kodin tunnelma ei ole hänelle yhtä tärkeä. (Anthony Robbins 1987, luku 1)

Tuntemalla omia arvoja, voi oppia tekemään parempia valintoja myös tietoisesti rakentamalla paremman strategian kohti omaa tavoitetta. Näin motivaatio pysyy yllä ilman, että sitä pitäisi sen kummemmin ylläpitää.

 

  1. Yleinen energia

Jokaisella se on oma. Tässä kenelläkään ei ole oikeutta neuvoa, mitä se voisi olla, jopa Anthony Robbins hänelle tavanomaisella tavalla. Mutta hän varoittaa, että ilman dynamiikkaa et pääse liikkumaan mihinkään suuntaan. Puristaaksesi maksimiarvon jokaisesta hetkestä, pumppaa ”energialihaksia” omalla menetelmälläsi. Kuinka kehittää tai löytää se? Jos kehität intuitioita, tiedät mistä etsiä, tai muuten saat selville. Oma alitajunta antaa hyödyllisimmät vihjeet tällaisissa tapauksissa, niitä pitäisi vain huomata sekä tarttua niihin.

Kyseinen oma energia meinaa sellaista lähdettä, jonka jälkeen tunnet itsesi entistäkin vahvemmaksi. Se voi olla paikka, ihminen, tunne, rakkaus, ihan mitä vain. Hyödyntämällä vahvuuden tunteen oikeaan toimintaan, se toimii parhaana polttoaineena. (Anthony Robbins 1987, luku 1)

 

  1. Sidosenergia

Sidosenergia on ehkä yksi tärkeimmistä menestyslähteistä. Tee yhteistyötä muiden kanssa, ja olkoon he sellaisia ihmisiä, joilta voit oppia jotain uutta. Yksin, jopa loistavimmat ja motivoituneimmat introvertit eivät onnistu, mutta tiimi ja kumppanit ovat avain moniin oviin. Varsinkin oman motivaation kannalta tiimi on hyvä yleisfiiliksen ylläpitäjä. Tekemällä asioita ja pysymällä omalla tontilla on ilo huomata, kuinka asia edistyy tasaisesti kaiken puolin, koska jokaisella on oma rooli, josta hän huolehtii. Luottamus omaan tiimiin sekä yhteiset ilon hetket eivät anna luovuttaa jopa vaikeinakin aikoina. (Anthony Robbins 1987, luku 1)

 

  1. Viestintätaidot, jotka määrittävät elämämme laadun

Ihminen tarvitsee toista ihmistä. Lisäksi heidän on ymmärrettävä toisiaan, muuten miksi heillä olisi tarvetta tähän? Kulttuuri muodostuu vuorovaikutuksen kautta, ihmiset yhdessä tai yksin selviävät elämän haasteista, mutta kaikki se tapahtuu muiden ihmisten vuoksi. Viestintä on inspiraation, kokemuksen ja tiedon lähde, sekä yksi menestyksen tehokkaimmista apuvälineistä, ja vain siksi, koska kaksi on enemmän kuin yksi. (Anthony Robbins 1987, luku 1)

Kun tapaat toisen henkilön, jolla on samat tavoitteet ja arvot, ja osaat käyttää hänen osaamisiansa oikein, kaksinkertaistat oman voiman silloin, kun teette jotakin yhdessä. Voit vain kuvitella, että kuinka nopeasti kyseinen joukko pääsisi omiin tavoitteisiin.

 

Käytämme kaikkia näitä keinoja päivittäin tietämättä siitä, koska meillä voi olla asetettuna etusijalle arvot, jotka ovat ristiriidassa tavoitteemme kanssa. Tai ympärillämme ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät tue sitä omaa toimintaa, vaan enemmänkin vievät motivaation alas. Ymmärtämällä asioita, jotka johtavat meidän mieltä kohti tavoitteita, voimme viisaammin ohjata niitä, jotta hallitsisimme elämämme vielä paremmin. Meidän mieli pystyy yllättävän suuriin asioihin, kun opimme luottamaan siihen.

 

Anthony Robbins 1987. Unlimited power. Faucett Colombine.

Svetlana Staaf ja Irina Klimova

Kommentoi