Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

6 syytä valita WordPressKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Pidin viime viikolla pajan WordPressin perusteista ja pajan innoittamana ajattelin kirjoitella tästä vielä lyhyen artikkelinkin. WordPress on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva julkaisujärjestelmä ja tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin ympäri maailmaa, eikä suotta. Tässä kuusi syytä siihen, miksi valita WordPress.

 

 

 

 

 

 

1 – AVOIN LÄHDEKOODI

Koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, se on täysin ilmainen niin yksityiseen, kuin kaupalliseenkin käyttöön. Avoin lähdekoodi myös mahdollistaa satojen ”vapaaehtoisten” kehittäjien parantaa WordPressin toimivuutta jatkuvasti.

 

2 – KÄYTTÄJÄYSTÄVÄLLINEN

WordPressin käyttäjäystävällisyyden ja helppokäyttöisyyden ansiosta esimerkiksi yrittäjän ei tarvitse palkata ulkopuolista verkkosivujen päivittäjää, vaan sisällönhallinta ja päivittäminen onnistuvat erittäin pienellä vaivalla myös omin konstein. Tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjän ei tarvitse osata esimerkiksi HTML -verkkosivukieltä tehdäkseen päivityksiä. Yksinkertaisimmillaan sisällönhallinta on yhtä helppoa, kuin MS Word -ohjelmalla kirjoittaminen.

 

3 – JOUSTAVA JA LAAJENNETTAVISSA

WordPress tarjoaa käyttäjälle tuhansia erilaisia lisäosia ja teemoja. Niitä on saatavilla ilmaiseksi, mutta myös maksua vastaan. Näin ollen WordPressillä on mahdollista luoda laajalla skaalalla erilaisia verkkosivuja ja juuri sellaiseksi, kun käyttäjä itse haluaa. Käyttäjän on mahdollista nopeasti vaihtaa koko sivustonsa ulkoasua ja toiminnallisuuksia, mikäli niin haluaa. Uusien ominaisuuksien luominen onnistuu vain muutamalla klikkauksella. Ja vielä kirsikkana kakun päällä – oli kyseessä sitten pieni tai iso yritys, WordPress ei rajoita sivustosi kokoa millään tavalla. Mikäli bisneksesi kasvaa, voi verkkosivuja kasvattaa niiden mukana helposti ja kustannustehokkaasti.

 

4 – KÄYTTÄJÄTUKI

WordPressin käyttöön löytyy verkosta esimerkiksi tuhansia ohjevideoita, jotka helpottavat ongelmatilanteissa. Myös foorumeilla on tuhansia käyttäjiä ja ammattilaisia, jotka ovat valmiita auttamaan WordPressiin liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa.

Täältä voit esimerkiksi käydä vilkaisemassa WordPressin omaa tukifoorumia:

https://fi.wordpress.org/support/

 

5 – HAKUKONEYSTÄVÄLLINEN

WordPressin sisäänrakennettujen ominaisuuksien ansiosta hakukoneet saavat tiedon, kun päivität sivustoasi. Näin ollen hakukoneet pitävät sivustoasi mielenkiintoisempana ja nostavat sen arvoa hakutuloksissa. WordPress myös mukautuu täysin W3C (World Wide Web Consortium) standardeihin, joita ovat:

  • URL, web-sivujen osoitekäytäntö
  • HTTP, hypertekstin siirtoprotokolla
  • HTML, hypertekstin merkintäkieli
  • CSS, sivun ulkoasun määrittelykieli

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi sivustojen URL-osoitteet ovat hakukoneystävällisiä ja koodi on selkeää, joka mahdollistaa hakukoneiden löytää sisältösi helpommin.

 

6 – DATAN LIIKUTTAMINEN

Käyttäjä voi helposti esimerkiksi viedä WordPressiin dataa muista palveluista ja vastavuoroisesti tuoda haluamaansa dataa ulos WordPressistä. WordPressillä työskennellessään käyttäjä voi myös määritellä täysin, mitä haluaa sivustolleen tehdä. Jotkut julkaisujärjestelmät rajoittavat käyttäjältä tämän mahdollisuuden ja päättävät, millaisia asioita käyttäjä voi ja ei voi tehdä.

Kommentoi