Tampere
27 May, Monday
25° C

Proakatemian esseepankki

Kirjoitatko esseitä siksi että on pakko vai itseäsi varten?Kirjoittanut: Nelly Lähteenmäki - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tuntuu kuin olisin saanut nyt tänä keväänä jutun juonesta kiinni. Tämä on minun ajatuksieni virtaa esseiden kirjottamisesta ja päätin kirjoittaa tämän ylös sillä, haluan palata näihin ajatuksiini myöhemmin ja nähdä onko oma ajatusmaailmani muuttunut.

Minulle lukeminen ja kirjoittaminen ollut aina jokseenkin haastavaa ja ehkä jopa epämieluista, sillä minulla on vaikea lukihäiriö ja olen joutunut kamppailemaan aika paljon nuorempana asian kanssa. Opin lukemaan kunnolla vasta kolmannella luokalla ja kirjoittamiseni ei vieläkään ole kovin vahvaa, mutta olen päässyt nyt siihen vaiheeseen, että en välitä. Teen toki töitä, että kirjoitan oikein ja luen omat tekstit edelleen useampaan kertaan, joskus pyydän myös muita oikolukemaan esseitäni, mutta en soimaa itseäni siitä, jos jossain on pilkkuvirhe tai joku sana kirjoitettu väärin. Jos kyseessä ei ole akateeminen essee tai opinnäytetyö en pidä oikeinkirjoituksen virheitä maailmanloppuna. Kaikilla meillä on omat vahvuutemme, ja onneksi meidän kaikkien ei tarvitse olla ammattilaisia jokaisessa asiassa.

Aloittaessani Proakatemialla luin kirjoja ja kirjoitin esseitä koska oli pakko. Valitsin kirjoja oman kiinnostuksen mukaan ja siitä kirjasta sitten tein esseen. Hain lukukauden alkaessa ison pinon kirjoja, jotka luin sivusivulta väkisin läpi.

Nyt kuitenkin huomaan, että en lue kirjoja kirjoittaakseni esseitä vaan luen kirjoja oppiakseni. Kirjoitan esseen aiheesta minkä minua puhuttelee ja huomaan että osaan hyödyntää luettuja kirjoja lähteinä. Kirjoitan esseitä syventääkseni oppimaani, helpottaakseni reflektointiani tai koska haluan jakaa oppiani. En siksi että olisi pakko. Ymmärtäessäni oman kehitykseni tässä taputin itseäni olalle ja kiitin mielessäni Proakatemiaa. Tämä on oppi mistä en aio luopua koskaan, luota prosessiin jos minäkin pystyn niin sinäkin pystyt.

Kommentoi