Tampere
29 May, Wednesday
27° C

Proakatemian esseepankki

MegatrenditKirjoittanut: Mikko Laaksonen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Megatrendit

 

Miten suomalaisten yritysten tulisi suhtautua megatrendeihin ja heikkoihin signaaleihin?

 

Megatrendit ovat erityisen tärkeitä ja niitä kaikkia kannattaisi pitää silmällä. Yksi megatrendeistä on paljon esillä oleva ilmastonmuutos, jossa näenkin suomalaisittain paljon mahdollisuuksia olla edelläkävijöitä esimerkiksi ympäristötekniikan ja resurssiviisauden saralla. Muita megatrendejä ovat esimerkiksi: kaupungistuminen, globalisaatio väestön ikääntyminen. Edellä olevasta listauksesta voi huomata, että megatrendeissä markkinat ja potentiaalit ovat erittäin laajat.

 

Heikot signaalit ja trendit

 

Heikko signaali on jokin tässä hetkessä ilmestyvä uusi innovatiivinen asia, jota ihmiset saattaisivat kuvailla sanankääntein ”outo, epäilyttävä, haha eihän tosta nyt tuu mitään uutta juttua”. Kaikki heikot signaalit tulisi ottaa huomioon ja niitä pitäisi etsiä yrityksessä avoimin mielin. Signaalien etsimisen jälkeen tulisi tehdä selkeä analyysi mitä nämä signaalit ovat ja mitä ne voisivat tarkoittaa meidän yrityksessämme. Sitten kun löytyy samankaltaisia ja toisiaan tukevia signaaleja useampi, niin näistä voidaan arvioida tulevaisuuden megatrendejä.

 

Back to the future!

 

Yritys mikä ei ennakoi tulevaisuutta on kuin pyöräilijä, joka ajaisi silmät kiinni Tampereen keskustassa, ei suuntaa ja iso loukkaantumisriski. Yrityksen täytyy osata ennakoida tulevaisuutta, jotta se voi kohdentaa strategiansa oikeille osa-alueille. Megatrendit haltuun ja sitä kautta yritys kasvuun!

 

Vastuullinen sijoittaminen

 

Voimme hyödyntää nykyisiä megatrendejä mm. sijoittamalla vastuullisesti. Vastuullinen sijoittaminen on yhtä kuin vaikuttamista. Edelleen on paljon yrityksiä, jotka toimivat niin sanotusti harmaalla alueella. Mutta kun sijoitaminen tapahtuu ESG ( lyhenne sanoista Environmental, Social ja Governance. Tämä tarkoittaa yritysten ympäristö, yhteiskuntavastuu ja hallintotapoja) kohteisiin se tekee pian harmaalla alueella toimimisesta kannattamatonta ja näin sijoittajat ohjailevat automaattisesti valinnoillaan nämä yritykset myös vastuullisten arvojen pariin.

Lähteet:

https://www.nordnet.fi/blogi/esg-etf-rahastojen-kasvava-merkitys

Etusivu

Kommentoi