Tampere
25 May, Saturday
21° C

Proakatemian esseepankki

5 esseen kommentointiKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

5 esseen kommentointi

 

Oman elämäni vaikuttaja (?)

Itse olen kohdannut samankaltaisia asioita elämän aikana ja oli lohdullista lukea, että muutkin painivat samanlaisten asioiden parissa. Pyrin myös itse tekemään asiat tavalla, joka miellyttää ja auttaa läheisiäni. Itselle oli todella iso paikka, kun ensimmäisen kerran tein jotain itseni vuoksi enkä ajatellut läheisiäni. Sen jälkeen onkin ollut paljon helpompi keskittyä omiin juttuihin ja myös muiden on ollut helpompi suhtautua siihen. Toinen iso käännekohta oli juurikin myöntää olevansa väärässä ja muuttaa toimintatapaansa.

 

Naiset ja raha

Olen itse myös pohdiskellut paljon rahankäytön eroja miesten ja naisten välillä ja sitä minkä takia miehet ovat usein se tienaavampi osapuoli. Minkä takia miesten on helpompi puhua rahasta ja naisille se taas on tabu? Olen samaa mieltä että elämme miesten maailmassa, jossa on pitkään jo mies ollut se ansaitsevampi osapuoli. Naiset edelleenkin ajautuvat helpommin töihin, joista maksetaan huonompaa palkkaa ja miehet osaavat enemmän kieltäytyä siitä. Miehet eivät usein edes suostu tekemään työtä liian pienellä palkalla. Tästä ajatusmaailmasta olisi päästävä eroon.

 

Kolme pointtia

Hyvät kolme pointtia! Akatemia aikana huomannut, että itse toimii noiden pointtien mukaan. Tänä syksynä huomasin etten ollut lukenut tarpeeksi kirjoja ja kirjapisterajojen lähestyessä usein turvautui artikkeleihin ja dokumentteihin. Nyt olenkin ottanut tavaksi lukea kirjan per viikko. Aina tässä tahdissa ei pysy, mutta huomaa että kirjoja tulee automaattisesti luettua enemmän ja sitä kautta pystyy kehittämään itseä enemmän.

 

Visio = Kyky nähdä tulevaisuuteen

Hyvä ja innostavasti kirjoitettu essee Vili! Itse koen olevani enemmän janan vasemmalla puolella ja joskus aiemmin ehkä jopa enemmänkin. Olenkin aina ihaillut kaltaisiasi, janan oikean päädyn ihmisiä ja toivonut, että voisin kehittyä edes jonkin verran sinne suuntaan. Sen takia onkin hyvä työskennellä tiimeissä, jossa on erilaisia ihmisiä ja mahdollisuus myös oppia muilta. Olen ihaillut hulluja ideoitasi ja innostuneisuuttasi jo ensimmäisestä Tamk vuodesta asti ja varmasti sinusta tullaan vielä kuulemaan.

 

Viesti vaatteillasi

Hyvä kirjoitus Noora ja hyviä vinkkejä business pukeutumiseen! Aion ottaa vinkit käyttöön ja varsinkin hommata burgundin värisen huivin itselleni 😊 Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että suomalaiset alipukeutuvat ja sen näkee jo katukuvassa. Tuulipukukansa ei ole tuulesta tempaistu kutsumus suomalaisten pukeutumiselle. Mielestäni ollaan kuitenkin menossa jo hyvään suuntaan ja pukeutumista on nostettu jo enemmän esille.

Kommentoi